De buitengevel voorzien van isolatie

Met stijgende energieprijzen, is het steeds interessanter voor huiseigenaren om hun woning te voorzien van isolatie. Een vorm die steeds populairder wordt is het aanbrengen van isolatie aan de buitengevel. Het materiaal wordt dan aangebracht en daaroverheen wordt een laag met buitenbepleistering aangebracht om het netjes af te werken. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een woning isoleren?

gevel isoleren

Minder energie stoken

In de winter moet de woning natuurlijk warm worden gehouden. Hiervoor gebruikt men aardgas dat wordt verstookt. Dit is vaak het duurste van de energierekening en men wil hier dan ook graag op besparen. Door een woning goed te isoleren kan er bij een tussenwoning gemiddeld tussen de 10 – 15 % bespaard worden, hiervan kan dakwerken Herentals een goede berekening maken. Dat is best een flink percentage. Bij een vrijstaande woning kan dit nog verder oplopen tot wel 25%. De isolatie kan zichzelf dus gemakkelijk terugverdienen door de jaren heen. Zodra dit is terugverdiend zal de besparing natuurlijk gewoon blijven. Zo kunt u Gevelisolatie laten plaatsen in de woning ook zien als een investering. Er zijn in bepaalde gevallen ook subsidies beschikbaar om deze investering nog interessanter te maken voor huiseigenaren.

U draagt bij aan een beter milieu

Door veel te stoken stoot u CO2 uit, wat een negatief effect heeft op het milieu. Doordat u minder energie verstookt, zult u niet alleen jaarlijks veel geld besparen maar u helpt ook mee aan een betere planeet. Dat is natuurlijk wel een prettige gedachte. Als u toch goed bezig bent, is het wellicht ook een idee om uw CV ketel te vervangen voor een nieuwer model. Deze zijn namelijk een stuk zuiniger in het verbruik, wat weer een extra besparing op kan leveren voor uw gezin.

Uw woning stijgt in waarde

Door isolatie te laten plaatsen, zal doorgaans uw woning interessanter worden voor kopers. Mensen willen graag in een woning verblijven waar isolatie is aangebracht, omdat ze weten dat dit veel kosten scheelt. Hierdoor zal de waarde van uw woning iets toenemen. Wellicht heeft u nog geen plannen om te verhuizen, maar het is wel een prettige gedachte voor in de toekomst.